fbpx

STAP BUDGET
€1000 VOOR ALLE NEDERLANDERS

STAP BUDGET STAP- AANMELDINGSBEWIJS AANVRAGEN (klik hier)

€1000 GRATIS STUDIEBUDGET

Ben jij klaar voor de volgende STAP in jouw grafische carrière? Dan is dit de tijd om daar wat aan te doen. Werkenden en werkzoekenden kunnen nu gratis scholing en ontwikkeling aanvragen! Het STAP-budget is een subsidie waarmee jij een training, cursus of opleiding kan volgen om zo je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

DE SUBSIDIE HEET STAP. WAAR STAAT DIT VOOR?

STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Het is een subsidie van €1000 waarmee de overheid wil helpen om werkenden en werkzoekenden zich verder te ontwikkelen. Zo wordt hun positie op de arbeidsmarkt verbeterd of de kansen op een nieuwe baan vergroot.

HEB IK OOK RECHT OP HET STAP-BUDGET?

TRAINEN BIJ ICT-4AAL TRAINPOINT

Onze trainingen zijn begeleid te volgen op onze locaties en/of via e-learning. Je hebt de vrijheid om te trainen waar en wanneer je wilt.

Samenvattend kan jij:

 • de hele opleiding via e-learning volgen
 • alle trainingen met een docent volgen op onze locatei
 • gecombineerd trainen op onze locatie én via e-learning

Het STAP-budget is voor iedereen die aan de volgende eisen voldoet:

 • Je bent tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd. Het maakt niet uit of je een baan in loondienst hebt, zzp’er of ondernemer bent of op zoek bent naar werk.
 • Je ontvangt geen andere publieke onderwijsfinanciering of studiefinanciering (met uitzondering van Levenlanglerenkrediet).
 • Je hebt dit kalenderjaar nog geen STAP-subsidie gekregen en er is nog budget beschikbaar.

Let wel op: Aanvragen worden op basis van het moment van indienen in behandeling genomen, totdat het beschikbare budget is uitgeput.  Wij raden je aan om jezelf nu al in te schrijven en je subsidie-aanvraag op 1 maart om 10:00u te activeren. OP = OP.

WAAR MOET IK NOG MEER REKENING MEE HOUDEN?

 • Per kalenderjaar ontvang je maximaal €1000 inclusief btw aan STAP-budget.
 • Niet gelukt? Je mag elke twee maanden opnieuw jouw STAP-budget aanvragen.
 • Als de aanvraag is goedgekeurd, wordt maximaal €1000,- aan ons betaald.
 • Je opleiding start ongeveer 4 weken na je subsidieaanvraag én uiterlijk binnen 3 maanden na sluiting van het betreffende aanvraagtijdvak.
 • In de aanvraag geef je onder meer aan voor welk arbeidsmarktdoel je de subsidie wilt gebruiken.

WAAR KAN IK HET STAP-BUDGET AANVRAGEN?

Het STAP-budget kan je bij ons nu al aanvragen. Al onze cursussen en opleidingen komen in aanmerking. Vanaf 1 maart 2022 kun je je aanvraag activeren via het STAP portaal. Na goedkeuring wordt het betaald aan ons.

GEWOON DOEN!

Wij bieden veel opleidingen, trainingen en cursussen aan waarmee jij je arbeidsmarktkansen kan vergroten! In combinatie met deze nieuwe subsidie is het ook de beste keuze die je op dit moment kan maken. Dus pak deze kans en plan een intakegesprek met ons zodat ook jij een specialist kan worden in het door jou gekozen vakgebied.

error: Content is protected !!